Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018



Χορηγία 20 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από τον ΤΑΡ
στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – επίκεινται άλλα 11

Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP) AG πραγματοποίησαν εκδήλωση για την παράδοση και παραλαβή 20 ασθενοφόρων οχημάτων στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, παρουσία της Διοίκησης του οργανισμού και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος συνολικής χορηγίας 33 ασθενοφόρων (καθώς 2 έχουν ήδη παραδοθεί στο Νοσοκομείο του Κιλκίς), μία προσφορά του TAP στο ΕΚΑΒ στο πλαίσιο του διαπεριφερειακού προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ | Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας που ο ΤΑΡ υλοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα.  

Κατά την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τα ασθενοφόρα οχήματα, κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, δήλωσε:



Από την πλευρά τους, οι περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, και Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θόδωρος Καρυπίδης, υπογράμμισαν τη σημασία της πρωτοβουλίας για τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός ΤΑΡ. Επίσης, ευχαρίστησαν όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος για την εξαιρετική τους συνεργασία, και συνεχάρησαν τους εκπροσώπους του αγωγού για την κοινωνική τους ευαισθησία και δράση.

Τον ΤΑΡ εκπροσώπησε η Διευθύντρια του έργου για την Ελλάδα, κ. Κατερίνα Παπαλεξανδρή, που ενέταξε την πρωτοβουλία αυτή στο πλαίσιο της αδιαπραγμάτευτης δέσμευσης του αγωγού να λειτουργεί με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία, αλλά και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στις τοπικές κοινότητες. Ευχαρίστησε, επίσης, την ηγεσία του ΕΚΑΒ, τις περιφερειακές αρχές, αλλά και την αρμόδια ομάδα του ΤΑΡ για την επιτυχημένη συνεργασία τους – όπως αντικατοπτρίζεται στην ταχεία υλοποίηση του προγράμματος μετά την ανακοίνωσή του το καλοκαίρι του 2017. 

Συνολικά, ο ΤΑΡ επενδύει περισσότερα από €10 εκατ. στο διαπεριφερειακό πρόγραμμα Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφελείας | ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Είναι μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις που το έργο υλοποιεί εθελοντικά, προσφέροντας 90 και πλέον οχήματα (ασθενοφόρα, εκχιονιστικά, καθαριότητας, δασικά και πολιτικής προστασίας) στις τοπικές κοινότητες και των τριών βορειοελλαδίτικων περιφερειών.


Written by NEWS ΦΛΩΡΙΝΑ

0 σχόλια